Retningslinjer for hygiene i dagligvarehandelen

Opprettet 12. mars 2009  |  Versjon 10 (oktober 2022)

6.15 Emballering av næringsmidler (GF)

Gjelder mat som emballeres i dagligvarebutikken for selvbetjent salg.

PktOmrådeBransjens retningslinjerStyring /kontroll
1Valg av emballasjeSe kap. 6, tabell 6.9, punkt 1.
2Oppbevaring av emballasje 1,2Emballasje må oppbevares slik at den ikke forurenses, dvs. opp fra gulv/på hyller i lukkede esker. For å sikre sporbarhet skal emballasjen oppbevares i original ytteremballasje til den skal brukes. Emballasje for dagens produksjon oppbevares i avdelingene med bunnen opp.Visuell kontroll
3Pakkebord, utstyr mv 1,2Pakkebord og utstyr må være rent og rengjøres mellom ulike produkter som pakkes.Visuell kontroll.
4Overføring av allergener i forbindelse med pakking 2Det må sørges for å holde ulike produkter adskilt under pakkeprosessen. Det må rengjøres mellom ulike produkter som pakkes.God praksis.
Referanser:
1 Forskrift om næringsmiddelhygiene, vedlegg II, kap X
2 Bransjeretningslinjen HACCP Prosess 2, prosesstrinn 4a.1, 4a.4, 4b.1, 4b.4
Til toppen
View
Close