Retningslinjer for hygiene i dagligvarehandelen
Opprettet 12. mars 2009
|
Versjon 10 (oktober 2022)
Retningslinjer for hygiene i dagligvarehandelen
Versjon 10 (oktober 2022)
Opprettet 12. mars 2009
Kapitler
Retningslinjer for hygiene i dagligvarehandelen
Opprettet 12. mars 2009
|
Versjon 10 (oktober 2022)
-
Retningslinjer for hygiene i dagligvarehandelen
-
1.Bakgrunn for bransjeretningslinjen
-
2.Målgruppe
-
3.Ansvar for næringsmiddeltrygghet i alle ledd
-
4.Revisjon av bransjeretningslinjen
-
5.HACCP-prinsippene som arbeidsmetodikk
-
6.Retningslinjer for dagligvare basert på resultat av HACCP-analysen
- 6.1 Orden, renhold og vedlikehold (GF)
- 6.2 Personlig hygiene (GF)
- 6.3 Opplæring (GF)
- 6.4 Skadedyrkontroll (GF)
- 6.5 Internkontroll (GF)
- 6.6 Måleutstyr og kalibrering (GF)
- 6.7 Metode for temperaturkontroll (GF)
- 6.8 Varemottak (GF)
- 6.9 Matkontaktmaterialer (GF)
- 6.10 Lagring av kjemikalier (GF)
- 6.11 Lagring / frambud av næringsmidler (GF)
- 6.12 Bearbeiding av næringsmidler (VGF/GF)
- 6.13 Varmebehandling, salg av varm mat, nedkjøling og innfrysning (CCP/VGF/GF)
- 6.14 Salg fra betjent ferskvaredisk (GF)
- 6.15 Emballering av næringsmidler (GF)
- 6.16 Merking av næringsmidler (GF)
- 6.17 Bestemmelse av holdbarhetstider for egenproduserte varer (GF)
- 6.18 Sporbarhet og produktberedskap (GF)
- 6.19 Overskuddsmat til veldedighet (GF)
- 6.20 Overskuddsmat til dyrefôr (GF)
- 6.21 Avfallshåndtering (GF)
- 6.22 Dokumentasjon (GF)
-
7.Definisjoner
-
Vedlegg
-
Endringslogg
6.10 Lagring av kjemikalier (GF)
Dette omfatter kjemikalier for salg og kjemikalier som skal anvendes i butikken.
Pkt | Område | Bransjens retningslinjer | Styring /kontroll | |||
---|---|---|---|---|---|---|
1 | Oppbevaring av kjemikalier til eget bruk 1 | Kjemikalier skal oppbevares i originalemballasje, eller utblandet i annen emballasje tiltenkt fortynnede løsninger. Skal oppbevares adskilt fra næringsmidler for å hindre forurensning, f.eks. nær gulvet og/eller i kjemikalieskap. | Visuell kontroll. | |||
2 | Oppbevaring og salg av kjemikalier 2 | Oppbevares i egne hylleseksjoner hvor næringsmidler ikke oppbevares. Hvis plasseres i samme hylleseksjon skal kjemikaliene stå under hyller med næringsmidler. | Visuell kontroll. | |||
Referanser: 1 Forskrift om næringsmiddelhygiene jfr. Forordning (EF) nr 852/2004 Vedlegg II, kapittel I, punkt 10 2 Retningslinjer for hygiene i dagligvarehandelen. Vedlegg HACCP, prosess 2, prosesstrinn 5a.2 |
Til toppen